Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو سابق شورای شهر تهران گفت: علاوه بر مجموعه‌های ورزشی تهران، بوستانها، حیاط مدارس، فضای باز مقابل مساجد و سوله‌های مدیریت بحران مناطق می‌توانند گزینه مناسبی برای برگزاری مراسم ایام محرم باشد و می توان از ظرفیت همه آنها بهره‌مند شد. - اخبار اجتماعی -

مجتبی شاکری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره مکان‌های برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) در روزهای کرونایی، اظهار کرد: ویروس منحوس  کرونا همه زوایای کشور اعم از مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی را تحت تأثیر قرار داده است و با توجه به اینکه ایام محرم را پیش رو داریم، مقام معظم رهبری حساسیت ویژه‌ای هم درباره برگزاری مراسم عزای سیدالشهدا و هم سلامت مردم و جلوگیری از صدمات احتمالی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: این انتظار وجود داشت که مجموعه تصمیم‌سازان از جمله وزارت بهداشت و درمان، سازمان تبلیغات، شهرداری و همه نهادها و افرادی که در این تصمیم‌گیری‌ها دخالت دارند، زودتر متناسب با شرایط موجود، به نتیجه و تصمیم مناسب برسند زیرا اکثر هیئت‌ها، امکان پذیرایی از عزاداران حسینی را با توجه به میزان گسترده علاقه مردم به برپایی این مراسم ها، ندارند. 

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: تهران حدود 2300 بوستان دارد که بسیاری از آنها می‌تواند برای برگزاری مراسم عزاداری مورد استفاده قرار گیرد البته با توجه به اینکه مردم نزدیکترین مکان را برای عزاداری انتخاب می‌کنند و بوستان‌ها با محل زندگی بسیاری از افراد فاصله دارد، ممکن است پاسخگوی نیاز شهروندان نباشد بنابراین می‌توان از گزینه‌های دیگر مانند حیاط مدارس و سوله‌های مدیریت بحران شهر  نیز برای برگزاری مراسم بهره‌مند شد. 

وی با بیان اینکه مجموعه این گزینه‌ها کنار هم می‌تواند نیاز مردم تهران را برطرف کند، گفت: در عین حال بسیاری از افراد دستاندرکار برگزاری مراسم عزاداری بر این باور هستند که بهترین فضا برای حضور عزاداران، فضای باز مقابل مساجد است. می‌توان در یک تصمیم جدی این موضوع را بررسی و اعلام کنند تا بر اساس آن در ساعات و مدت مشخصی مثلا حدود دو ساعت خیابان مقابل مسجد در اختیار عزاداران قرار گیرد تا بدین ترتیب محوریت مساجد نیز از دست نرود و امکان انتقال امکانات صوتی مسجد به فضای باز نیز به راحتی فراهم شود. 

شاکری با اشاره به اینکه تحقق این امر با هماهنگی و همکاری شهرداری تهران و نیروی انتظامی امکانپذیر است، اظهار کرد: در این صورت مردم می توانند برنامه ریزی های لازم را انجام دهند تا برای تردد دچار مشکل نشوند.

اعلام آمادگی شهرداری تهران برای استفاده "هیئت‌های عزاداری محرم" از فضاهای ورزشی و پارک‌ها

انتهای پیام/

R1014144/P/S2,25/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ماه محرم شورای شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران بیشتر بخوانید... اعلام آمادگی شهرداری تهران برای استفاده "هیئت‌های عزاداری محرم" از فضاهای ورزشی و پارک‌ها قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... اعلام آمادگی شهرداری تهران برای استفاده "هیئت‌های عزاداری محرم" از فضاهای ورزشی و پارک‌ها واژه های کاربردی مرتبط ماه محرم شورای شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی ۱ جزییات حضور دانش‌آموزان در وضعیت قرمز، زرد و سفید در کلاس‌های درس ۲ افزایش "خانوار‌های تک‌نفره تا چهارنفره" تراژدی تلخ جامعه ایرانی ۳ چه ترکیبات گیاهی برای "درمان کرونا در طب سنتی" استفاده می‌شود؟ ۴ وصول ناکام "چک جعلی ۱۲۰ میلیاردی" با هوشیاری متصدی بانک ۵ شیوه‌‌نامه‌‌‌‌ بهداشتی برگزاری کنکور سراسری اعلام شد ۶ فیلم/ واژگونی پژو ۲۰۶ سرقتی حین فرار از دست پلیس ۷ تشریح جزئیات چگونگی آغاز به‌کار "مدارس پرجمعیت" در سال تحصیلی جدید ۸ دلیل ایجاد صف وصول مهریه و راهکار کاهش مراجعات از زبان رئیس سازمان ثبت اسناد مهمترین اخبار اجتماعی افزایش "خانوار‌های تک‌نفره تا چهارنفره" تراژدی تلخ جامعه ایرانی معلمان در وضعیت قرمز نیازی به حضور فیزیکی در مدرسه ندارند اولین جلسه محاکمه محمد امامی آغاز شد چاقی از عوامل مؤثر بر ناباروری زنان است/ ترویج تغذیه با شیر مادر نیازمند عزم ملی مهمترین اخبار تسنیم سناتور روس: آمریکا دوباره خود را در شورای امنیت در انزوای تحقیرآمیز یافت سرمایه‌گذاری ۷۰میلیون‌دلاری در نیروگاه بادی «میل نادر» سیستان/ بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه در شهریور ماه‌ جنگ خاموش ــ ۲۱| جای خالی "صادرات گاز" در مطالبه‌گری مجلس/ آیا نمایندگان هم متوجه "جنگ خاموش" نیستند؟ توسعه مهندسی در بهشت گمشده ایران/ ایجاد ‌‌یک بندر بزرگ اقیانوسی جدید در سواحل مکران‌ درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه محرم شورای شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران ماه محرم شورای شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران شهرداری تهران برگزاری مراسم شهر تهران تهران شهر فضای باز هیئت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۴۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم تکریم سردار رادان توسط «مدیران مدارس حوزه علمیه»
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • آغاز ساخت بوستان دادا و کاکا در بندرعباس
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم محرم علیپور در مرند
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد