Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: مجامع بین‌المللی پیش‌بینی می‌کنند حتی با اتمام کرونا بیش از ۲۵ میلیون دانش‌آموز دیگر به مدرسه باز نخواهند گشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،    به نقل از خبرگزاری فارس، دکتر "علیرضا زالی" رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در اختتامیه پویش سپاس از مدافعان و سفیران سلامت که امروز(دوشنبه) برگزار شد، ضمن تبریک روز دختر با بیان اینکه بسیار خوشحالم که این پویش به عنوان یک رفتار اجتماعی نوین با نگاه قدرشناسانه در سطوح دانش آموزی شکل گرفت، عنوان کرد: از مسئولان آموزش و پرورش درخواست می‌کنم حتماً شکل ثابت‌تر دبیرخانه‌ای برای این پویش در نظر بگیرند تا وجوه جدیدی از این پویش‌ها شکل بگیرد، همه با هم باید برای تحقق شعار «هر دانش‌آموز، یک سفیر سلامت» هم قسم شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: دانش‌آموزان به علت ظرفیت‌های نوآورانه، نگاه منطقی بلندپروازانه و قدرت اجتماعی بالا می‌توانند در این زمینه موفق ظاهر شده و به صورت مستقیم و غیرمستقیم موجب ارتقای سلامت جمعی ایرانیان شوند. این شعار، یک تاکتیک منطقی، سهل الوصول و عالمانه برای تحقق مفهوم ارتقای سواد سلامت جامعه است.

وی با بیان اینکه کرونا یک بحث عالم گیرو فرایند جهانی است و بسیاری از رخداد‌های مترتب از کرونا فقط مربوط به کشور ما و کشور‌های منطقه ما نیست، تصریح کرد: بانک جهانی اعلام کرده است در دوران کرونا فعالیت‌های دانش‌آموزی و اقتصادی مدارس در دنیا بیش از ۱۰ تریلیون دلار آسیب دیده است. مجامع بین المللی پیش‌بینی می‌کنند حتی با اتمام کرونا بیش از ۲۵ میلیون دانش‌آموز دیگر به مدرسه باز نخواهند گشت. یکی از عوارض کرونا در سال‌های آتی، بازماندگان از تحصیل در سطح جهان خواهند بود.

زالی با اشاره به اینکه ماندن در منازل و تغییر سریع شیوه آموزشی موجب شد اشکالات متعدد فیزیکی و روان شناختی به عنوان عوارض کرونا در دانش‌آموزان نمایان شوند، تصریح کرد: کم نیستند افرادی که به دلیل نوع تغذیه در منازل، تغییر در بی ام آی در سال‌های آینده مستعد ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر شوند.

زالی بیان داشت: در دوره نوجوانی و کودکی زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر شکل می‌گیرد؛ جنبه‌های روان‌شناختی همچون اضطراب، پرخاشگری، سردرگمی و غوطه ور شدن در فضای مجازی به علت عدم تسلط کافی والدین، اختلالات اضطرابی، از هم گسیختگی روانی، افت تحصیلی و از این قبیل آسیب‌ها مطرح است؛ براین اساس باید عوارض روانی کرونا را در دانش آموزان بررسی کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در حال حاضر مدارس ١٣۵ کشور در جهان تعطیل هستند که از این تعداد ١٠۵ کشور استراتژی‌های مطلوبی در بازگشایی مدارس داشتند که می‌توان این تجارب جهانی را درنظر داشت. بررسی روش‌های آموزشی کشور‌هایی مانند تایوان، سنگاپور، آلمان و کره جنوبی در این دوران قابل تامل است.

وی با بیان اینکه روز‌های انتخابات است و شکل گیری دولت آینده در حال انجام است، گفت: کرونا شرایطی را فراهم می‌کند که مطالبات فروخفته آموزش و پرورش در این روز‌ها رسانه‌ای شود و به گوش کاندیدا‌های ریاست جمهوری رسانده شود؛ شاید کرونا بیش از هر زمان دیگری آسیب‌های ساختاری، بنیادی و اعتباری آموزش و پرورش در ایران را نمایان و هویدا کرد.

زالی با اشاره به اینکه کرونا تلخ بود، اما می‌توان درس‌های خوبی از آن گرفت، تاکید کرد: ما در در نظام آموزش و پرورش کشور نیازمند یک بازنگری اساسی ساختاری و اعتباری هستیم. متوسط سرانه دانش‌آموزی در دنیا ۱۳۰۰ دلار است که در ایران به زیر ۲۰۰ دلار رسیده است؛ مدرسه ما در زمینه آموزش، زیرساخت، تکنولوژی نوین آموزشی، تکنیک‌های جدید یادگیری، خلاقیت‌های جدید، بهینه سازی فضای فیزیکی و بحث‌های بهداشتی نیازمند اعتبار است که ما از نرم جهانی عقب‌تر هستیم؛ به عنوان مثال در ترکیه که جمعیت دانش‌آموزی آن تقریبا معادل ماست، سرانه دانش‌آموزی ۳۱۰۰ دلار است؛ اگر بخواهیم با این سرانه‌ها سرمایه گذاری کنیم، آینده ایران و نسل جوان ساخته نمی‌شود؛ این درد مزمن دوستان ما در آموزش و پرورش است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران درباره، اما و اگر‌های ابتلای کودکان به کرونا، بیان کرد: کودکان کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند؛ میزان متوسط درگیری کودکان در مجموع جمعیت‌های سنی ۱.۷ تا ۲ درصد است، همچنین کمتر از نیم تا ۲ درصد کودکان در آی سی یو بستری می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه میزان ابتلا در کودکان کمتر است، تظاهرات بالینی متفاوتی دارند و کمتر بدحال می‌شوند، توضیح داد: بیشترین میزان ابتلا در گروه سنی زیر ۱۸ سال مربوط به پسران ۱۵ تا ۱۷ سال است، اما بیشترین موارد بستری معمولاً در کودکان زیر ۱۰ سال است. مطالعه‌ای که در تهران داشتیم نشان داد که ۷۷ درصد کودکان زیر ۱۰ سال که در بیمارستان‌های تهران به علت کرونا بستری شدند، بیماری زمینه‌ای داشتند.

زالی ادامه داد: کودکان پخش کننده بسیار مهم ویروس هستند. اخیرا در آلمان مطالعه‌ای انجام و مشخص شده سطح آنتی بادی کودکان مورد مطالعه ۶ برابر بالاتر از حدمعمول بوده یعنی به بیماری مبتلا شده‌اند، اما ضعیف بوده و در همان فاصله بیماری را منتقل کرده‌اند.

زالی به بازگشایی مدارس اشاره و تاکید کرد: بازگشایی مدارس باید با نگاه علمی همراه و طراحی پروتکل‌ها به گونه‌ای باشد که فقط مدرسه را به عنوان یک محیط امن بهداشتی در نظر نگیریم. در تهران حواشی متعددی داریم که اهمیت ایمن سازی و رعایت بهینه پروتکل‌ها در آنجا همچون سرویس‌های ایاب و ذهاب، تغذیه و دستشویی‌ها کمتر از کلاس درس نیست.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: برای بازگشایی مدارس در تهران باید نیم نگاهی هم به وضعیت تردد درون شهری داشته باشیم، دیروز ۹۲۲ هزار نفر از متروی تهران استفاده کرده‌اند که قبل از این ۲ میلیون و خرده‌ای بود که اکنون با یک سوم مسافران روبه رو هستیم. آن دو سوم، مربوط به فعالیت‌های آموزشی است؛ اگر مدارس و دانشگاه‌ها را باز کنیم باید فکری به تکانه‌های آن در حوزه تردد بین شهری کنیم که مهم است. برچسب ها: زالی ، مدارس ، کرونا

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: زالی مدارس کرونا رئیس ستاد مقابله با کرونا بازگشایی مدارس آموزش و پرورش دانش آموزی دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • راهیابی دانش آموز کیش به تیم ملی پدل برد
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم مدارس سمپاد چهارمحال و بختیاری
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد